Gatebil ny promotor för SDC

SDC Swedish Drift Championship växlar upp med Gatebil som ny promotor och minst en ny bana i tävlingskalendern 2021. Läs hela releasen här under!

Källa Gatebil SDC på Facebook

Gatebil går in och satsar på framtiden för svensk drifting tillsammans med Svenska Bilsportförbundet samt etablerade och nya arrangörer.
Vi har länge haft viljan att göra mer för Svensk mästerskapsdrifting och nu känner vi att det är rätt tid att göra en stor satsning för att få SDC att ta nästa kliv säger Hans-Jörgen Andersson VD för Gatebil.
Tävlingarna i SDC har under flera år funkat bra med rutinerade arrangörer och vi känner oss därför trygga i att tillsammans med dem nu utveckla serien fortsätter Hans-Jörgen.
Det Gatebil vill tillföra till serien är exponering, marknadsföring och inramning för att ge driftingen den uppmärksamheten den förtjänar.
Serien kommer att drivas av en Svensk organisation för att garantera genomförandet i dessa tider.
Förarna i Sverige håller mycket hög klass och de förtjänar en stark mästerskapsserie att tävla i avslutar Hans-Jörgen.

I kalendern för Gatebil SDC 2021 hittar vi 3 etablerade driftingbanor, Mantorp Park, Sundsvall Raceway och Hultsfred Drifttrack.
Men det blir även en helt ny bana för tävlingsdrifting, Lidköpings motorsportarena.
Finaltävlingen för Pro-klassen kommer att presenteras längre fram.
Gatebil SDC 2021 kommer innehålla 3 klasser. Pro (SM), Semi-pro (RM) och junior-pro (JSM).
Pro kommer köra 5 deltävlingar och Semi-pro 4 deltävlingar.

Gatebil har sedan 1993 arrangerat några av Europas största motorsportfestivaler i Norge och Sverige där drifting är ett självklart inslag med frikörning, Breisladd och Gatebil Drift Series.

Mer information kommer framöver och anmälan till serien kommer att öppna efter nyår.
Vid frågor kontakta SDC@gatebil.no

Dela, dela!