McLaren P1 GTR som driftingbil

Mad Mike Whiddett och Lanzante har tillsammans utvecklat en unik ”hyperbil” för drifting som presenterades vid Goodwood Festival of Speed som pågår just nu. Denna bil, kallad ”MadMac”, är en hyllning till Mad Mikes tioårsjubileum av att introducera drifting till detta prestigefyllda evenemang. MadMac är en wankelmotor-swappad McLaren-replika med 1 000 hästkrafter som har utformats för att vara en av de mest spektakulära och vilda byggena någonsin. Film och fakta här under!

Byggutmaningen

Lanzante samarbetade med Mad Mike Motorsports och hade endast 100 dagar på sig att få ihop projektet. Det började i Storbritannien med Lanzantes omfattande erfarenhet av (äkta) McLaren P1, och sedan skickades bilen till MadLab i Nya Zeeland för vidare utveckling.

Tekniska innovationer

MadMac är utrustad med en specialbyggd 3-rotors 20B turbo wankelmotor, som är något av en signatur för Mad Mike. För att klara av driftingens alla krav har bilen anpassats med en mängd specialdelar, inklusive ett specialanpassat styrsystem, hydraulisk handbroms förstås och en modifierad växellåda. Karossen har fått en aggressiv design genom samarbete med Rocket Bunny.

Debut vid Goodwood

Vid Goodwood Festival of Speed avslöjades MadMac i sin unika Red Bull-livery, en dag senare gjorde den sitt första framträdande på den berömda tävlingen. Detta markerar början på MadMikes mest radikala projekt hittills, som kommer att turnera världen runt för att visas upp vid olika högprofilerade evenemang och dokumenteras för en kommande filmdokumentär.

Faktaruta

MadMac specifikationer

  • Motorspecifikation: 20B MadLab billet, 3-rotors, turboladdad 2.0-liters
  • Motoreffekt: 1 000 hästkrafter
  • Motorstyrning: Haltech Nexus RS
  • Turbo: Garret G45 med dubbla Turbosmart wastegates
  • Växellåda: Fyrskivig 5-tums kolfiberkoppling, X-Trac sekventiell 6-växlad
  • Hjul/Däck: Anpassade Rotiform & Works-hjul, TOYO 19×9.5 fram, 20×14 bak
  • Avgassystem: Anpassat dubbelt eldkastande titanium 4-tumssystem
  • Chassi: Kolfibermonocoque
  • Kaross: Specialbyggd McLaren P1 GTR av Lanzante (UK) och Rocket Bunny (JAP)
  • Styrning: MadLab styrsystem, Öhlins fjädring
Dela, dela!